top of page
pexels-lucas-pezeta-3772353.jpg

PELIN LÄHTÖKOHDAT

Tavotteena Itkevän Varpusen Kievarissa on tuoda 2000-luvun alun fantsutavernapelien tunnelmaa uudelle larppisukupolvelle nykyaikaistetulla tyylillä: tavernafantsun rento sydän + modernin nordic larpin tunne/ihmissuhdelähtöinen pelaaminen, turvallisuuskulttuuri, pelinjohtovetoinen hahmoryhmien kontaktoituminen, hahmojen juonet ja fantsumaailma joka ei ota itseään liian vakavasti, vaikka käsitteleekin raskaitakin teemoja.

 

Kipinä pelille tähti yksinkertaisesti halusta luoda lisää fantasiapelattavaa tän hetkiseen larpsceneen. Miten tuoda vampyyrit ja ihmissudet mafioiden ja modernien pelien luolta perinteisempään fantsumiljööseen, miten tarjota maagista pelattavaa ilman olemassa olevaan teokseen tai franchiseen liittyviä sidoksia, miten kehitellä omaa fantsumaailmaa ja ottaa siihen kaikki parhaat puolet päältä mukaan.
 

Itkevän Varpusen Kievari on pelaajalähtöinen, mutta pelinjohtovetoinen. Jos pelaajalähtöisyys on kaikkea muuta kuin se oma juttu, kannattaa peliin hakemista harkita. Peliin haetaan lähtökohtaisesti omalla konseptilla, tai ryhmäkonseptilla, ja vaikka pelinjohto luokin kaikille tasavertaiset hahmopohjat, saa pelistä sitä enemmän irti mitä enemmän näkee itse vaivaa kontaktien ja kuvioiden kehittämiseen.
 

Larppaaminen tässä pelissä voi sisältää super diippiä tunteilua, mutta myös sitä kevyttä tavernahyvää. Peli on teemojensa vuoksi k-18, mutta pelaajan ensikertalaisuus ei ole ongelma. Pelinjohto pyrkii tukemaan mahdollisia ensikertalaisia peliprosessissa aktiivisesti.

​

Pelinjohtajina me halutaan myös tehdä hyvä peli helpolla: pelinteko voi olla myös rentoa ja hauskaa sekä pelinjohdolle että pelaajille.Semi sutjakka aikataulu. Sutjakka prosessi. Kieli poskella ja pilke silmäkulmassa.


Pelinjohtaja X: "Pitäiskö laittaa joku “Avainsanoja” osuus tms?" 

 

Joten, tässä niitä on: salakapakan hämyinen tunnelma, kynttilän valossa uhkapelaaminen, juonittelu, salaisuudet, suhdekuviot, magian käyttö, olentojen väliset kahnaukset ja historiat, laumadynamiikat, gothic-tyyliset kauhuelementit, fantasiamaailman korkealentoisuus, Antaverkan kellari, tuoppien kolahtelu pöytiin...

bottom of page