Itkevän Varpusen Kievari
Nousuvedennotko, satama
Maa: Teomeria
Pääuskonto: Uudet jumalat
Muut uskonnot: Vanhat jumalat
Hallinto: Kuningaskunta, kuningas Folterin
Hälyisä, meluisa ja savuisa satamakaupunki, jossa asuu lähinnä Teomerian roskaväkeä. Nousuvedennotko ei nauti samoista eduista kuin Teomerian pääkaupunki Oxfurt, eikä esimerkiksi teknologia ole läheskään niin edistyksellistä kuin pääkaupungissa.
Vilkkaan satamaliikenteen takia tavarat, ihmiset ja olennot pääsevät liikkumaan eri kaupunkien ja mantereiden välillä yötä päivää, mahdollistaen otollisen alustan alamaailman kukoistukselle. Monelle Nousuvedennotko on kuitenkin vain nopea levähdyspaikka ennen matkaa kohti Oxfurtia, tai vuoristojen idyllisiä pikkukyliä. Notkon vilkkaimpia katuja on pyritty siistimään vuosien varrella pahimmasta rähjästä, ja Notkoon on jopa saatu perustettua yksi eliitillekin kelpaava majatalo uhkapeliluolineen ja tarjoiluineen. Notkon parempaa väkeä viihdyttävät rannikkoalueen parhaimmat trubaduurit, ja kallis mantereelta kuljetettu kuohuva kuplii rikkaiden kauppiaiden kristallilaseissa rahan valuessa uhkapelipöytiin, jossa vastuksena saaliinsa kanssa komeilee joukko mereltä saapuneita piraatteja.
Notko tunnetaan savuisen rujoutensa lisäksi mitä kummallisimmista kauppatavaroista ja otuksista. Etenkin olentoveristen tiedetään loikoilevan Itkevän Varpusen Kievarin oljilla, eikä sinne moni matkalainen uskalla, ellei tahdo tarjota pikkusormeaan paholaiselle... Vaikka Notko tuntuukin viehättävän tuhlarikuninkaita ja moraalittomasta rietastelusta kiinnostuneita matkalaisia, jää vain harva oleilemaan alueelle muutamia päiviä pidemmäksi aikaa. Kadut kuiskivat Nousuvedennotkossa taukoamatta, ja vaikka kujien ja markettien ahtaaseen väenpaljouteen on helppo hävittää itsensä, tarkkailee Notko kivetyksilleen laskeutuvia uusia jalkapareja herkeämättä.
Olentojen asema: On yleistä tietoa, että Notkossa oleilee pysyvästi paljon olentoveristä väkeä, vaikka katukuvaa pyrittäänkin “siistimään” pormestarien toimesta silloin tällöin.
Magian asema: Kuten lähes kaikkialla Teomeriassa, on magian asema jokseenkin vakiintunut tietynlaisiin uomiin: Ylimystön piirissä magia on todella arvostettua, mutta tavan kansa kuitenkin vieroksuu magiaa. Heidän tuntema magia on lähinnä kyläparantajien käyttämää, varsin arkista parannustaikuutta liemineen ja rohtoineen.
Oxfurt, pääkaupunki, Teomerian sisämaa
Maa: Teomeria
Pääuskonto: Uudet jumalat
Muut uskonnot: Vanhat jumalat
Hallinto: Kuningaskunta, kuningas Folterin
Teknologian keskus ja yliopistokaupunki Oxfurt on kuhiseva, elävä, kaunis ja jatkuvan rakentamisen kohteena. Runsasväkilukuinen kulttuurin kehto, jossa kauniit suihkulähteet ilahduttavat matkailijoita, trubaduurit laulavat kilpaa ja tavernoiden pitopöydät notkuvat... upeat pensasaidat pitävät huolen, ettei huonompiosainen väestö tule tallaamaan ylhäistön nurmikoita.
Kuningas Folterin linnoitus kohoaa aivan kaupungin keskustassa, ja sen ympäristössä asuvat ylhäistö sekä kaupungin rikkaimmat maagit ja vampyyrit. Uusien jumalten kullattu temppeli kimmeltää iltapäivän auringossa ja onkin monien taiteilijoiden suosikkimaalauskohde. Rengasmaisesti rakennettu kaupunki muodostuu vyöhykkeiden lailla, ja mitä kauemmaksi keskustasta kulkee, sitä köyhemmäksi väestö käy.
Nousuvedennotkon ja Oxfurtin välillä ainoa järkevä tapa matkustaa on kulkea vesiteitse Yksinäisten vuorten lomasta kulkevaa Hiljaista solaa pitkin parissa päivässä. Yksinäiset vuoret voi toki ylittää tai kulkea kiertäen pikkukyliä pitkin, mutta tällöin matkaan kuluu useita päiviä, ja matkalainen saattaa kohdata vaarallisempiakin vastaantulijoita kuin tavan taskuvarkaat ja ryövärit...
Olentojen asema: Muutamilla epä-ihmisillä korkea asema. Vampyyreillä tämä asema on lähinnä vanhojen sukujen pikkuhiljaa nostamaa, maageilla puolestaan ammattitaitonsa puolesta tullutta. Erityisen korkealle on noussut tunnettu maagi, kuningas Folterinin pitkäaikainen neuvonantaja Stregoborgh. Muita olentoja karsastetaan varsin paljon, mutta mekaanit yleensä otetaan tavan kansan keskuudessa varsin hyvin vastaan.
Magian asema: Oxfurtissa ero suhtautumisessa magiaan rikkaiden ja köyhein välillä näkyy selkeimmillään, ja kuten muualla Teomeriassa, on ylimystön piirissä magia todella arvostettua ja sitä pidetään taiteen ja tieteen veroisessa asemassa. Valtionuskonnon, eli Uusien jumalten papiston piirissä magiaa harjoitetaan myös jonkin verran, ja papiston joukossakin on joitain maageja. Tavan kansa kuitenkin vieroksuu magiaa, sillä maagien palvelukset ovat usein hintansa tähden heidän ulottumattomissaan.
Faëmos, manner merten takaa
Maa: Faëmos
Tärkeät kaupungit/alueet: Satamakaupunki Novi Eysa, Syvämetsä
Pääuskonto: Vanhat jumalat
Muut uskonnot: Kaikki paikalliset pienet uskomukset, uudet jumalat
Hallinto: Kuningaskunta, leskikuningatar Pricilla
Faëmos on pohjoisimpia alueita, ja suurin osa vuosisatoja silloisten rajojensa sisäpuolella pysytelleestä Faëmosista oli jäätiköitä, vuoristoa ja metsää. Vasta muutamien viime vuosikymmenten aikana Faëmos alkoi levittäytyä etelään, vallaten muita alueita hallittavakseen. Suurimmat muutokset tapahtuivat kuitenkin viimeisen 15 vuoden aikana, kun leskikuningatar Pricilla astui valtaan ja johti maansa suureen taisteluun etelän rajalla olleen Anadeian kanssa.
Ennen Anadeian valtausta, kuningaskuntaa hallitsi Kuningas Kaarle III ja hänen poikansa prinssi Edmund. Sodan alkaessa kuninkaan neuvonantaja, hovimaagi Harperya kuitenkin petti kuninkaan ja ajoi valtakunnan sellaiseen kaaokseen, että Pricillan oli joukkoineen lähes mahdollista vain marssia palatsiin ja nimetä paikka osaksi Faëmosia. Harperya oli siis nostattanut Anadeian ylle kirouksen, ja valtakuntaa ravisteli raju kylmyys, joka tuhosi kaiken sadon. Nälkää näkevä kansa, ei siis ollut voimissa sotaa varten, varsinkaan kun vastassa oli kylmyyteen tottuneet Faëmosin haltijakaartilaiset.
Sodan häviäminen oli kuitenkin vielä murheellisempi tapahtumaketju: Kuningas Kaarle III kuoli traagisesti suuressa räjähdyksessä, jonka myöhemmin kerrottiin olevan Harperyan aikaansaannosta. Maagi tappoi siis kuninkaansa, todennäköisesti lähes koko hovin ja katosi itse kuin tuhka tuuleen. Anadeia oli kuitenkin nitistetty, ja pian Faëmosin valtaama.
Ei kaikki kuitenkaan ole Faëmosissa huonosti: Olennot ovat esimerkiksi paljon merkittävämpi osa yhteiskuntaa, toki vähempilukuisina, kuin Teomeriassa. Tietenkin ihmisten keskuudessa monia olentoja joita pelätään (esim. ihmissuhdet), mutta pääosin esimerkiksi hovissa tullaan hyvin toimeen vaikkapa hovin haltijakaartilaisten kanssa.
Faëmosissa yleisesti harjoitetut uskomukset ja vanhojen jumalten palvonta pitää sisällään monia rituaaleja, joissa magia on vahvasti läsnä. Useimmille tavan kansalaisille magia onkin hyvin arkipäiväistä; matkustetaan toiseen kylään hakemaan parantajalta apua kolotuksiin, pyydetään hedelmällisyysriitillä onnea lähimetsän hengiltä jne. Toisin kuin Teomeriassa, ei Faemosissa ole maagista korkeakoulutusta, vaan magia kulkee vahvasti olentojen omassa taikuudessa, ja sukulahjana.
Manner on kuitenkin suuri, joten valtaosa haltijoista, väestä ja muista olennoista elelee omassa rauhassaan, kaukana kaupungeista ja ihmishallinnon vallan alta. Elämä hämyisessä Syvämetsässä, tai raaoilla jäätiköillä voi olla rankkaa, mutta monet olennot ovat varsin tyytyväisiä pysyessään kaukana ihmisten ilmoilta.